Сала Нишког симфонијског оркестра, 20 сати

Тереза Кабан(клавир) и Хенрик Блажеј(флаута)

Тереза Кабан (клавир) је прво музичко образовање стекла на Музичкој академији у Кракову, где је студирала клавир у класи професора Л. Стефанског. Још као студент, учествовала је на мастер класи код професора в. Мјерцанова (W.Mierzanow), р. Бакста (r. Bakst) и С. Aшкењазеа (Stefan Askenase).

Са успехом је наступала у више од 40 земаља широм света: европи, Северној америци и на Средњем и Далеком истоку, свирајући у престижним театрима и концертним салама. Као солиста и у дуету са Хенриком Блажејем (флаута) учествовала је на многим европским међународним музичким фестивалима. терезу je често позивана да држи мастер клас на универзитетима и конзерваторијима у Лондону, Лос анђелесу, Катањи, Словачкој и на Универзитету у оснабруку. Учествовала је као члан жирија на међународним такмичењима пијаниста и свирала соло са Хенриком Блажејем (флаута) у Двоструком концерту у Де-молу Феликса Менделсона, загребачким солистима, симфонијским оркестрима у Лвиву, Кошицама, Кијеву и Брну, Камерним оркестром Филхармоније у Хмељницком (Украјина), Камерним оркестром пољског радија ноСрП као и са окрестрима у Карловим варима, Лублину, Јеленској Гори, Кракову, Мадриду и Саламанци. Снимила је више од 60 сати солистичке и камерне музике за радио и телевизију у Пољској и иностранству и први пут изводила непозната и поново откривена дела пољске и међународне музике за Пољски национални радио у варшави. такође је извела неколико концерата уживо и преносе за радио и телевизију у Пољској и другим местима у европи и снимила неколико CD-а за уметнички центар „Dux and inter-Art“


Хенрик Блажеј (флаута) је дипломирао са похвалама на Музичкој академији у Кракову, где је студирао у класи професора в. чадзијака (W. Chudziak). такође је учествовао на мастер класи са међународно признатим флаутистима Жан-Пјером рампалом (Jean-pierre rampal) и Џејмсом Галвејом (James galway). наступао је широм света, свирајући у престижним театрима и концертним дворанама у преко 40 земаља, у европи и Средњем и Далеком истоку.

Концерти су му донели одличне критике и ангажман за радио и телевизију Пољске као и популарност у немачкој, великој Британији, Француској и СаД-у. наступао је на међународним фестивалима у европи, америци, Јапану и Северној Кореји. Хенрик је често емитован на радију и телевизији у Пољској и у иностранству, рачунајући и бројне наступе уживо, а снимио је и неколико CD-а за уметнички центар „Dux and inter-Art“. наступао је као солиста са терезом Кабан (клавир) у Двоструком концерту у Де-молу Феликса Менделсона, загребачким солистима, симфонијским оркестрима у Лвиву, Кошицама, Кијеву и Брну, Камерним оркестром Филхармоније у Хмељницком (Украјина), Камерним оркестром пољског радија ноСрП као и са оркестрима у Карловим варима, Лублину, Јеленској Гори, Кракову, Мадриду и Саламанци. често га позивају да држи мастер клас на конзерваторијима у Пољској, СаД-у, Италији и немачкој. Учествује и као члан жирија на међународним такмичењима флаутиста.


Програм

Клавир соло
Ф. Шопен Скерцо b-мол oп. 31 4 прелудиа оп. 28
Импромпти-Фантазија cis-мол оп. 66 Полонеза As-дур оп. 53
ПАУЗА
Флаута и клавир дуо
И. Ф. Добрзински (1807-1867) Andante e rondo alla polacca
Х. Вијењавски (1835-1880) Мелодични плес а-мол оп. 3
обертас плес g-дур оп. 19
С. Мониусзко (1819-1872) варијација на тему Балерина
Х.M. Горецки (1933-2010) За тебе ана-Лили
В. Лутославски (1913-1994) -3 Фрагмента
Магија
Одисеја на Итака острву Presto
Henryk BLAZEJ / Flute Teresa KABAN / Piano Piano solo
F. Chopin (1810-1849) - Scherzo b moll op. 31
- 4 preludes op. 28
- impromptu-Fantaisie cis moll op. 66
- polonaise As Dur op. 53
PAUSE
Flute and Piano duo
I.F. Dobrzyński (1807-1867) - Andante e rondo alla polacca
H. Wieniawski (1835-1880) - Kujawiak Dance a-moll op. 3
- Obertas Dance g-Dur op. 19
S. Moniuszko (1819-1872) - Variations on the Theme
The Spinner girl
H.M. Górecki (1933-2010) - For you Anne-Lille
W. Lutosławski (1913-1994) -3 Fragments
Maggia
Odyssias on Ithaka island Presto